top of page
ORDER PICKING
Blanco_IMG_20170210_120914_1_zwartwit_vi
Blanco_IMG_20170210_121051_5_zwart wit_v
1 brochure of een stapel brochure verzenden? Contrapunt!

Wie stand wil houden in een technologisch snel evoluerende wereld, doet er slim aan om ook online aanwezig te zijn. Het internet maakt het gemakkelijk om met een druk op de knop informatie op te vragen of een bestelling te plaatsen.

Wie een on-line aanvraagformulier of een webshop heeft, staat best ook stil bij de logistiek die daarbij komt kijken: van order tot verzending.
De logistiek is vaak een tijdrovende, zware en complexe bezigheid.
Laat dat nu net een van de kernactiviteiten van Contrapunt zijn.

 

Stockbeheer
Voor Contrapunt begint alles met de ontvangst en de opslag van de (webshop-)artikels in onze magazijnen. De klant verwittigt ons tijdig van een levering zodat we de artikels snel en efficiënt kunnen opslaan. Constateren wij dat de goederen beschadigd zijn bij ontvangst, of dat de vrachtlading niet klopt met wat op de leveringsbon staat, dan brengen we de klant daarvan op de hoogte.


We slaan de artikelen niet alleen op in ons magazijn, we registreren ze ook zodat de klant zijn stock on-line op afstand kan consulteren middels een log-in en paswoord.
 

Order picking
Idealiter stuurt de klant ons op gezette tijdstippen (dagelijks of wekelijks) een overzichtelijk excel-lijst met wie wat moet ontvangen. De excel-lijst bevat de orders die via het on-line aanvraagformulier of de webshop zijn binnengekomen. 
Vervolgens ‘picken’ we de orders. Dat betekent dat we de artikels uit de stock halen en verzendklaar maken. We verpakken de artikels onder omslag, onder folie, of in dozen, eventueel vergezeld van een gepersonaliseerde brief in de correcte huisstijl, en verzenden ze.

Na elke verzending passen we de voorraad ook online aan. Zo heeft de klant altijd zicht op de laatste stand van zaken in zijn stock.


Last but not least: we ontfermen ons ook over mogelijke retours die we in een handig overzicht naar de klant communiceren. Zo kan de klant zijn adressenbestand up-to-date houden. Daar wint iedereen bij!
 

Voordelige porttarieven
Bij Contrapunt nemen we u niet alleen graag het werk uit handen.
U geniet ook van de meest voordelige porttarieven of het nu om brieven- of pakjespost gaat, naar binnen-, of buitenland. Vraag ernaar!

 

bottom of page